Hat over menneskeheten
Hva skal man gjøre med verden ? Hva skal man gjøre med menneskeheten ? Er det mulig å gjøre noe i det hele tatt ? Jeg er noen ganger innimellom så frustrert at de fleste ikke har anelse. Jeg hater samfunnet vårt. Hvordan livene våre er ferdig konstruert fra våre første skritt. Jeg skulle ønske jeg kunne gå tilbak i tid, laangt tilbake i tid og forandre en del ting i hvordan våre forfedre  laget lover og systemer. Jeg hater noen gang materialisme og penger så grundig. Den forsøpler sinnet vårt. Det høres kanskje ut som en klisjè og noe som har blitt sagt en tusen gang før men jeg sier det jeg mener, right from my heart. Jeg er så trist og deprimert over den måten vi dyrene som vant i evolusjonslotteriet, menneskene, har fortært og ødelagt den så og si eneste kjente planeten med ett så fantastisk biologisk mangfold og skjønnhet. Den eneste planeten vi har kjennskap til som har så store områder dekket av hav fylt av så mye flott, fantastisk og unikt liv. Hvis jeg kunne reist tilbake i tiden, til da den industrielle revulosjonen var på sitt veldige startpunkt hadde jeg advart menneskene som levde da, advart dem om framtiden, om skjebnen til deres tipp-tipp oldebarn. Hvorfor er det ikke oppfunnet en tidsmaskin. Jeg mistenker at det har det, men at den som har den i eie ikke har vilet røpe det. Men det er noe jeg kan skjønne fullt og helt. Jeg ville mest trolig ha gjort det samme selv. Egentlig. Jeg får nesten tårer i øynene av noen av reklamene som vises i pausene på Animal Planet og Discovery. De lager sterke og innvirkningsfulle reklamer, det skal de virkelig ha for etter mitt synspunkt. Yet, we still drive our cars just as much as we did the day before. Vi er så opplagt late og over-forfengelige at det har gått over bristepunktet snart. Selfølgelig tar jeg ikke å skjærer alle under en kam, det liker jeg absolutt ikke å gjøre. Kan ikke en utrolig intelligent forsker sette sammen en stor bombe å bombe alle de store byene, til å begynne med og utvikle andre metoder som ikke ødelegger resten av det vakre livet som var så heldige og ikke fikk utviklet overlegenheten som menneskene har, og den overlegne intelligensen vi fikk utdelt. Sånn ser altså tankegangen min ut til tider. Der fikk dere et lite dypdykk inn i mitt rare hode. Jeg så nettopp ett herlig og opplysende program på Animal planet kalt "How to save a specie". Episoden handlet om fjellgorillaene I Rwanda. Programlederen var Natalie Portman av alle mennesker. Som jeg beundrer den jenta. Hun er utrolig vakker, utseende-messig men hun virker også  utrolig jordnær og hun virker som ett godt menneske og dessuten en veldig intelligent skuespiller med engasjement når det gjelder dyr og jorda vår. Hun kan man trygt kalle ett forbilde. 

Men, hva vil det si å være ett menneske egentlig. Er vi virkelig så perfekt, den perfekte skapningen, the superior specie on earth som vi ser på oss selv som i alle mulige situasjoner. Jeg vil ikke si det, vi er ikke perfekte og "superior". Hvis vi tenker over det, så har menneskeheten mange side-effekter. Bi-virkninger kan man også kalle det. Jeg orker ikke å gå dypere inn på det nu, jeg finner ikke fram ordene jeg leter etter. Dessverre. Men jeg vet hva som står skrevet i hodet mitt, hva mitt synspunkt er der, men mine vanskeligheter med å få overført det til noe skriftilig er noe jeg blir så frustrert over.


Så, det finnes jo så mange gode mennesker blant de dårlige. Problemet er vår lathet. Jeg sier ikke at menneskeheten i seg selv er slemme, ondskapsfulle. Vi er bare uheldige. Uheldige som endte opp som dette. Jeg er også sint på meg selv for å tenke så negativt så ofte når jeg prøver mitt beste og utfordre de negative tankene med en av de positive tankene. (Ett av mine mål, ikke spør) Hvorfor gjør vi ikke noe med problemet når vi vet hva vi må gjøre. Hele verden foregår ikke i bare dette landet. Og enkelte tenker KUN på hva de må gjøre for å få penger. Hvordan de ser ut. Enkelte er så overfladiske og pyntesyke at det er helt utrolig. Følte bare for å få ut litt aggresjon og tanker her. Så det var det.  Også vil jeg bare lime inn noe jeg skrev selv for en liten stund siden, jeg kopierte det ikke fra nettet:

 " In my opinion the greatest beauty of the world is the planet Earth, the world itself and all the life attached to it. The huge variation of species, threes, plants, you name it is just so incredible. Human life has just excisted in one glimpse of a minute if you think that the world is as much as 4 billion years old according to most of the scientists. Just take some time to think about it. Even though you may not be the greatest nature-person, more kind of a city-person, just think of it. Think about the green lanscape in the summer months with late sunsets and the high energy. In the humans busy everyday-life one can forget what the source of your living, breathing and where everything of the things you use and get in touch with comes from. Many city-people and humans in general have lost their contact with nature. What we have here, everything on this globe, every bit of it, we should appreciate so much more.

The planet Tellus is such an unique planet. We have not yet found anywhere else "out there" that can be compared to the Earth. And if you think of it it is really something worth taking care of and look after. To you I maybe sound like an eco-freak or something in that directon but I'm not trying to be. I'm just simply saying the truth and what I think is the greatest beauty."

(Dette innlegget ble egentlig, i realititen, skrevet for en stund siden, så unnskyld for så utrolig sen publisering, teit.)

Til slutt, må beklage for dårlig blogging, men motivasjonen har dessverre ikke vært på sitt aller beste den siste tiden blant annet på grunn av at jeg har hatt en av de mer depressive periodene mine og en av de periodene der jeg vet hva jeg VIL blogge om men kan ikke få det for meg hvordan jeg får det i bokstaver på ett blogg-innlegg. Jeg skal prøve mitt aller ytterste å få til det, for det er så mye jeg skulle ha ytret her. Hadde satt pris på litt flere kommentarer også, det hjelper ofte på motivasjonen og pågangsmotet, as most of you probably knew.

7 kommentarer

Maren

10.mai.2010 kl.01:07

sv; Å, du burde glede deg! Det er i sesong 4 det virkelig begynner å bli bra og Castiel er så ghogthorhr kjekk!

haakonsk

10.mai.2010 kl.12:30

Vi tenker visst veldig forskjellig. I motsetning til deg er jeg faktisk veldig optimistisk med tanke på fremtiden! Det virker som levestandarden vår øker, det blir mindre og mindre krig i verden, vi får bedre teknologi som vil gjøre at vi ikke trenger å forurense så mye, vi får bedre medisiner som kan gi oss bedre helse. Utviklingen går fort nå, men den vil bare gå fortere og fortere i fremtiden.

Enchanted

10.mai.2010 kl.14:09

haakonsk: Huff, jeg liker ikke tanken på at utviklingen vil gå fortere og fortere i framtiden som du sier. Det er noe som heter overutviklng altså, vil du virkelig leve i en verden der nesten alt er kunstig. Der vi mennesker ikke er i kontakt med naturen lengre ? Jeg hater at mennesker er så kravstore og liksom alltid er på leting etter robot-løsninger på alt. Greit, noe er bra, som for eksmpel, utvilongen av bedre medisiner og astronomiske oppfinnelse som kanskje en dag vil ta oss lengre ut i universet enn vi kunne tenke oss. Og, det blir mindre og mindre krig i verden ? Da bør du se deg om en gang til. Det du sier ser ikke ut til å være tilfellet for øyeblikket. Det er masse krig og opprør i verden den dag i dag. Kanskje ikke verdens-kriger men konflikter og mindre kriger men som er like ille og sårende. Jeg tror vi mennesker kommer til å måtte betale en pris for alt vi har gjort en dag, det er bare å vente og se. Og jeg håper vikrleig den teknnologien som skal gjøre at vi forurenser mindre blir satt ut i verden kjappere enn kvikt. Det skjer jo ingenting. Vi må bruke den miljøvennlige teknologien vi har NÅ, vi kan ikke vente lengre på at noen skal oppfinne flere ting. Trege, trøtte politikere.

CHAR

10.mai.2010 kl.14:19

sv; takk <3

haha, nei, dritbra tradisjon. seff e d teitere knuta no enn d va i fjor å bakover, men fy faan så bra :P i he vore mæ på tre russeknuta, men bare gjort to av dem (slepe en fisk gjennom storgata å spist et russekort). hahah :P

Nora Alexa

10.mai.2010 kl.14:50

Sv; Tusen tusen takk ^^

Angående innlegget ditt, så er jeg jo enig, men alikevel prøver jeg å se på det positive. Livet og jorda er fantastisk, livet er fantastisk og alt blir enda mer fantastisk med optimisme! ^^

Enchanted

10.mai.2010 kl.14:52

Nora Alexa:

Jeg prøver veldig hardt jeg også å se det positive og være optimistisk men det er en ting jeg dessverre har vanskeligheter for. Av og til er hjernen min bare helt blokkert. Men selfølgleig ser jeg noen positive sider også!

Og ja, livet og jorda er virkelig fantastisk og ett underverk i seg selv. (:

haakonsk

10.mai.2010 kl.23:10

Sv: Hehe, syns du er litt vel negativ, men verden trenger utålmodige mennesker som krever bedring, så det er bra!

Jeg har stor tro på at sol-energi vil kunne levere mesteparten av den energien vi trenger om noen år. Bruken av solenergi dobler seg nå hvert 2. år, og fortsetter den trenden, noe jeg tror, vil største-delen av verdens energi-behov dekkes av solenergi om ca 15 år.

Mulig jeg var litt rask med å si at antall som blir drept i krig går ned. Grafen jeg hadde sett gjaldt kun amerikanske soldater. Jeg skulle likt å sett en graf med oversikt over prosent-andel mennesker (av jordens totale befolkning) som har blitt drept i krig eller konflikter per århundre opp gjennom historien, men det var visst ikke så lett å finne. Mistenker dessverre at forrige århundre ville kommet dårlig ut der uansett pga 2 verdenskriger. Men jeg tror også at mange ble drept i tidligere tider, selv om ikke det var så mange verdenskriger før. Ihvertfall så håper jeg at globaliseringen i verden gjør store kriger mindre sannsynlige. Flere land er på vei ut av fattigdom, og jeg håper også det vil hjelpe med å få ned antall drepte i krig.

Vi tenker idag på maskiner som veldig forskjellige fra mennesker og dyr, og det er de jo også. Men naturen har mange geniale løsninger, og etter hvert som vi lærer mer om dem og klarer å beherske nano-teknologi bedre, vil det komme mye teknologi som er inspirert av naturen. Så grunnen til at vi har mange robot-løsninger idag, er blant annet at vi ikke kan bedre. Selv om robot-løsninger i mange tilfeller er gode nok, da..

Ellers så håper jeg du i fremtiden blir litt mer optimistisk med tanke på fremtiden ;) Kan anbefale å se TED-videoer f eks.

Skriv en ny kommentar

hits