Avatar


Avatar. Den storslagne filmen av James Cameron. Som han hadde jobbet med i mange år. Selve konseptet. Han er litt genial. Jeg hadde sett filmen før, på kino og det var en utrolig følelsesladet og oppslukende opplevelse. På forhånd så tenkte jeg at den kanskje var litt "overrated" og en slags blockbuster men den meningen forandret seg ganske raskt. Det hadde sikkert vært ennå mer perfekt i 3D. Jeg tror den er en av de mest likte filmene mine gjennom tidene. Slik, den ble med en gang en av mine topp, topp favorittfilmer. Den var så sterk og levende på en måte, og for ikke å glemme så vakker! Så veldig, veldig vakker. Pandora er en utrolig nydelig planet. Jeg har lyst til å bo der sammen med navi'ene. Jeg tror det finnes noe lignende der ute i det store, uendelige universet. Det MÅ det jo være. Uansett, jeg synes de gjorde verdens beste jobb med å få fram det budskapet gjennom filmen. Nemlig at vi må verne om den naturen vi har igjen her på vår egen planet jorden. Det er det filmen på en måte viser med planeten Pandora. Prøver å få folk til å forstå at naturen og variasjonene vi har her er som på Pandora. Like vakkert og unikt og forskjellig. Og at vi må la de stammefolkene som vil videreføre  den samme livsstilen de har hatt i årtusener være i fred og ikke forsøke å ta kulturen deres fra dem. Ikke å ødelgge det de lever av. Å ha respekt for alt liv. De som ikke forsto alt dette da de så filmen må se den igjen. Og filmen viser også hvordan jakten på rikdom i form av penger, materialistiske goder kan forgifte menneskers sinn. Hvor grådige mennesker kan bli/være. Skogene på Pandora minner om de store regskogene her, Amazonas, Borneo-jungelen og den sentral-afrikanske regnskogen. Det er hjem for cirka 1 million forskjellige planter og dyr. Tenk på det da. I går så jeg filmen for andre gang i og med at Simen hadde fått den på dvd i gave fra Mamma. Tror Simen også syntes den var trist og veldig "powerful" av og til. Det var ikke før jeg så den nå for andre gang at jeg virkelig, virkelig innså at denne filmen er så fantastisk som den er! Jeg var iallfall helt oppslukt, også denne gangen, mer enn jeg var på kino og musikken i filmen/soundtracket passer så godt inn. Virkelig så sinnsykt nydelig og mektig. Jeg anser meg selv for en sånn skikkelig Avatar-nerd. En av de som er enormt super-fan. Jeg hørte også at det skal komme flere, sånn at det visstnok blir en slags serie, triologi. Etter hva jeg vet så er det "The last airbender" neste film heter. Gleder meg noe helt utrolig ihvertfall. Hjerter.  Nå har jeg så og si lastet ned alle sangen fra soundtracket på filmen som jeg skal overføre snart. Jeg elsker Avatar mye mer enn deg, haha! Og til slutt, for å være hundre prosent ærlig så er det vel ikke helt mulig for meg å beskrive denne filmen med ord, når alt kommer til alt. Ubeskrivelig, kanskje ?

13 kommentarer

Bengin ~ Mote&Glede

02.mai.2010 kl.15:07

Den filmen er så sykt bra! Har sett den tusen ganger <3

Nå har jeg startet med å linke 1 blogger i hvert innlegg, så om du vil bli linket så er det bare å legge igjen bloggadressen din i ett av innleggene på bloggen min ;-*

Gjengen

02.mai.2010 kl.15:07

elsker den filmen !

Hope- remember my name

02.mai.2010 kl.15:10

elsker avatar<3

Enchanted

02.mai.2010 kl.15:11

Bengin ~ Mote&Glede:

Nei, vet du hva, det orker jeg ikke.

Emma

02.mai.2010 kl.19:41

Goddamn, jeg ble så glad når den dumpet i postkassen min på tirsdag

Maranwë

02.mai.2010 kl.19:43

"Avatar - The Last Airbender" er en film basert på en tv-serie just so you know. Har ingenting med James Cameron sin film å gjøre.(: Men det skal komme minst en film til i alle fall! Gleder meg. :D

Enchanted

02.mai.2010 kl.21:11

Maranwë: Ok, takk for at du sa ifra om det. Ble litt forvirret over det der. Men hvilken tv-serie er det da ?

Gleder meg jeg også!

Sunniva

03.mai.2010 kl.00:08

Jeg synes det er en helt middels film. Effektene, kostymene og det visuelle er nydelig. Men selve historien, en slags pocahontas for voksne er uorginal. Manuset er til tider svakt, og en del av skuespillerne presterer også svakt, undres på om dette skyldes manuset og de kjipe karakterene de har å jobbe med. De politiske allegoriene i filmen er billige og overtydelige. Grei underholdning, men jeg ble ikke imponert.

Enchanted

03.mai.2010 kl.11:24

Sunniva: Det er din mening. Men jeg og mange andre mener noe annet. Syntes den var fantastisk.

Chalten

07.mai.2010 kl.15:13

En av de flotteste filmene jeg har sett på lenge, selv om jeg var veldig, veldig skeptisk i forkant.

Enchanted

07.mai.2010 kl.15:44

Chalten: Enig. Jeg var også skeptisk i forkant.

Hannah Susannah

10.mai.2010 kl.12:36

Det er en av favorittfilmene mine. Den er helt utrolig vakker, jeg syns også at den har et litt hullete script. men forsatt. åherrejesus. Den er heltheltehelt fantastisk!

(The last airbender er filmen som kommer fra serien http://questionablecontent.net/view.php?comic=1 som bla. har gått på tv2 ^^)

Malin Kristine

24.mai.2010 kl.00:48

Det var faktisk ikke noe annet enn filmmusikken som gav meg noe med den filmen, desverre... desverre fordi jeg elsker når filmer gir meg en slik ubeskrivelig følelse som du sier (slik som ringenes herre gjorde en gang i tiden)

Skriv en ny kommentar

hits