"Det fantastiske livet"

De siste 6 søndagene, med noen unntak har det gått en utrolig fin natur-serie på nrk1. Det fantatiske livet, laget av BBC. Og som kjent så er det ikke ofte BBC er skuffende på det å lage gode naturvitenskaplige tv-program. Men jeg må virkelig si at akkurat denne spesifikke serien overgår alle andre BBC serier jeg har fått med meg. Utrolig bra filmet og virkelig nærgående sånn at man virkelig får ett intrykk av hvordan de forskjellige livsformene lever. Faktisk, så var visst mye aldri blitt filmet og tatt opptak av så nærgående når det gjaldt noen visse dyrearter. Ganske mange også tror jeg. Og det er jo bare utrolig fantastisk, spesielt for vitenskapen og når det gjelder vår forståelse og kunnskap av dette magfoldige dyreriket. Også føler jeg at serien virkelig gir seerene/seeren ett utrolig godt innblikk inn i hvor fantastisk alt livet som finnes på denne planeten er. Bare ved å sitte i stua å se på. Det får de som ser på det til å få en ennå mer dypere respekt og forståelse for alt livet, og hvor dyrebart det er, at vi må på ta vare på alt av det, for det finnes ikke andre steder. Også viser og forklarer programmet ulike grupper for hver episode. For eksempel, i en episode handlet det om pattedyr, en annen fugler og i dag var det insekter. Og etter at jeg hadde sett episoden innser jeg at insekter også er viktige livsformer, at de er så varierte og forskjellige når det gjelder utseendet også ble jeg fascinert over hvordan for eksempel Monarksommerfuglen (som er utrolig vakker) flyr over 3000 kilometer hver høst til akkurat ett bestemt, bittelite område i Mexico for å hvile gjennom vinteren. Ingen vet hvordan den klarer det, det er framdeles ett mysterium for de fleste forskere. Jeg har fått ett kjempegodt inblikk i hvordan løvene og haiene jakter og hvordan den bruker sansene sine og hvordan maurene bygger det nærmeste vi kan kalle storbyer i naturen, sånn som menneskene. Og hvilke strtegier og fantstiske egenskaper og teknikker alle har. Gleder emg allerede til å se neste episode, som skal handle om rovdyr,( en gruppe jeg forsåvidt er veldig intressert i). Jeg blir klistrert til skjermen. Virkelig noe det passer å se på på en søndagskveld. Veldig flott, vakker og fantastisk natur serie, med fantastisk filming og fra alle slags vinkler. Den inneholder faktisk en del humor og er noe man kalle ett imponerende stykke televisjon.

Fra nrk sin nettside:
"Denne serien er rørende, humoristisk og framfor alt enormt imponerende. Gjennom ti episoder får vi et fascinerende innblikk i dyre- og planterikets mangfold. Men denne gang er kameraet enda mer nærgående - flere av hendelsene her har aldri før vært festet til film."

Hver søndag klokken 20:05 på nrk.

> Har du sett på det ?

5 kommentarer

Martine.<3

23.mai.2010 kl.21:49

Ja, jeg har sett et par episoder. Den serien er fantastisk! Utrolig klare bilder osv. Mange rare insekter og dyr også :D

Martine.<3

23.mai.2010 kl.22:01

SV: Chill down :P Neida, jeg kunne ikke vært mer enig. Jeg er blek og fornøyd med det! Bruker litt solbudder for å se litt friskere ut, men foundationen min er i min farge, ikke brunere! Men jeg tar heller spraytan og selvbruning enn solarium! Jeg vil ikke ende opp som en rosin full av kreft når jeg er 30. Men alt i alt så vil jeg heller være natulig blek enn fake brun/orange. Forstår meg ikke på de som er avhengig av solarium etc ;S

Maranwë

23.mai.2010 kl.22:28

Denne serien samt Planet Earth er favorittdokumentarene mine. Jeg ELSKER dem. Blir ordentlig emosjonell av å se på.

<3

Naturen er fantastisk.

Malin Kristine

24.mai.2010 kl.00:14

Elsker serien! Du burde kjøpe dvd'en og heller se orginalen hvor Sir David Attenborough snakker. Stemmen hans er virkelig noe utenom det vanlig. Behagelig og spennende. Mye bedre enn han som kommenterer på NRK. Og ja, du bør glede deg til episoden om rovdyr. Fantastisk!

Enchanted

24.mai.2010 kl.12:39

Maranwë: Det blir faktisk jeg også av og til

Agree <3.

Skriv en ny kommentar

hits