And as the boat-head wound along the willowy hills and fields among, they heard her singing her last song
I dag er det en slags helligdag. St.hans aften. Jeg er ikke kristen så egentlig skulle jeg ikke feiret julaften, eller påske eller St.hans og sånt, men det er jo på en måte blitt allemann/kvinnessfeiring og det er jo godt å ha noen dager man kan glede seg over å slappe av litt ekstra på, selv om mange av oss, inkludert bryr oss fintlite om grunnen til at vi egentlig begynte å feire disse dagene and so on. Men jeg har alltid likt St.hans aften. Det er den samme tradisonen hvert år, alle naboene samlest på ett bestemt sted like ved havet her og ser på det digre, flammende St.hans bålet og griller og koser seg. Liker egentlig ikke sånne sammenkomster av den sort men akkkurat St.hans tradisjonen liker jeg, siden ejg er så vant med det.

Jeg tenkte også å plukke syv forskjellige blomster og legge den under puten og alt det der, det gjorde jeg i fjor, men jeg hadde bare mine vanlige, usammenhengende, gale drømmer som jeg alltid har. Tror kanskje jeg gjorde noe feil, og derfor har jeg tenkt å rette på det i år. Håper bare jeg finner syv forskjellige, men også vakre blomster. Skal ikke være noen stygg løvetann eller en hageblomst. Selv om jeg har funnet ut at hageblomster faktisk vokser vilt her, hvor enn rart det kan høres ut. Men jeg håper at det blir en fin St. hans dag og kveld, og jeg gleder meg til å finne blomster. Jeg elsker blomster, jeg mener det, de er naturens parfymedufter, uten tlsetningstoffer, jeg tenkte faktisk å begynne å sanke planter og blomster og sånt selv og lage mine egne parfymer, te, medisiner og alt jeg kommer på som går ann å lages ut av dem helt selv, med litt hjelp av en håndbok. Jeg høres vel ut som en liten heks nå, men nei, nei, det skal jeg absolutt ikke bli, ikke ennå ialfall.

St. hans er jo også en hendensk tradisjon og feiring, man feiret at solen snudde på denne tiden, solsommerverv tror jeg det heter. I et av de kommen de årene har jeg lyst til å være til stede ved Stonehenge i England og være vitne til en sånn sommersolverv-feiring. Jeg har forresten funnet ut at våren er min favorittårstid, ikke sommer, da er det ofte altfor vamrt, og solen er der liksom hele tiden, 24/7 ofte og det liker jeg faktisk ikke. Og høsten er også utrolig nydelig. Nå skal jeg ut en tur og få i meg litt frisk luft.

Og akkurat nå hører jeg på Favourite classic pieces spillelista mi.

> Liker du St.hans, hva skal du gjøre denne kvelden ?

6 kommentarer

Elise Kristin

23.jun.2010 kl.13:57

Elsker bildene! Men hva er det som skal skje nå igjen, når man legger blomstrene under puta? Har glemt det :-)

Enchanted

23.jun.2010 kl.14:00

Elise Kristin: Da skal man etter hva tradisjonen tilsier, se hvem man gifter seg med eller hvem man blir kjæreste med eller noe i den duren ^^ Men man må ikek finne syv blomster, man må hvist gjøre noe annet også som jeg har glemt av.

Martotopia

23.jun.2010 kl.14:10

m, St.Hans er fint! Trass formen skal eg feire i naustet saman med 15-20 familiemedlem, grille, sitje ved bålet, smile og kvile.

Catharina

23.jun.2010 kl.18:54

Jeg pleier å like st. hans! Men i år ser det ikke ut til at det blir noe annet enn en helt vanlig dag. Tvert imot egentlig, for finaleepisoden av Lost går i kveld, og jeg gleder meg veldig til å se den for andre gang ^^

Solgave Spydsdatter

24.jun.2010 kl.12:31

Så vakre bilder! Du er ikke den eneste som har "gale drømmer" jeg har slitt med maretitt i flere år.. GOD.

Si ifra om" hekseformelen" virket! ^^ Jeg liker heksing og driver gjerne med det (Kaller meg gjerne heks selv. men forstår at du ikke vil gjøre det) Tjihih.

Jeg liker også våren best- den er fylt med håp. Sommersolverv er et mye vakrere ord enn St.Hans. Hurra for hedenske tradisjoner. Men ikke-hurra for den kristne stjelingen. *grynte* Juletreet er også en hedensk tradisjon,

merkelige verden vi lever i.

Beklager om kommentaren min ble litt spaca, jeg skal på jobb nå og er litt surrete pga det. Poenget med alt jeg skreiv er at jeg liker bloggen din, du skriver om spennende, personlige og morsomme ting. Keep going,

~Alvestøv fra meg

Enchanted

25.jun.2010 kl.12:51

Solgave Spydsdatter:

Takk (: Veel, jeg tror ingen andre enn meg og moren min vet hva gale drømemr betyr. Det trenger ikke å være maretitt som man blir redd av og sånt, det jeg mener er drømmer som jeg tror nesten ingen andre har. Det er ikke normale drømmer man pleier å huske kjempegodt. Disse drømmene pleier å være helt "mixed up" og ikke sammenhengende handlinger, det er ikke noen bestemt handling, bare forskjellige situasjoner, og helt randome folk, som jeg kjenner og ikke kjenner. Og handlingene er oftest helt absurd om det er handling i det hele tatt. Helt absuird, men ikke noe mareritt, det er ikke noe jeg sliter med, umuig å forklare hvordan de er, skulle ønske jeg kunne vist deg en gang når jeg drømmer.

I will, men det tar nok litt tid siden jeg må finne eller få tak i en håndbok hvord det står alt om hvordan det gjøres, tilberedes and so on. Hihi, det er jo litt gøy da, men hvis man hadde levd fort en 300 år siden hadde det ikke vært noe gøy i det hele tatt. Hipp hurra for det tyveførste århundret noen ganger!

Jaa, jeg vet, jeg har begynt å ta i bruk det ordet i stede for St.Hans for jeg vet det er er kristen (katolsk. Hurra! Jeg visste at juletreet er en hedensk tradisjon. Kristendommen har vært slem opp gjennom historien.

Den ble egentlig ikke det da synes jeg. Tusen takk for det, alltid utrolig hyggelig å høre at det faktisk er mennesker som leser og liker bloggen min :D

Skriv en ny kommentar

hits