Tilbake fra Oslo

I går natt kom jeg hjem fra Oslo etter tidenes lengste biltur. Oslo var skikkelig gøy, fint men også stressende og litt skuffende. Vi var i Oslo tirsdag og torsdag mens vi var på Tusenfryd onsdag. Den første tirsdagen gikk vi bare rundt i sentrum å prøvde å finne fram, ingen var jo kjent i byen og hadde ikke peiling på gater, områder and so on. Jeg fant heldigvis fram til Akershus festning etter en kort stund. Det var utrolig fint på Akershus festning/slott Bebyggelsen og området rundt var bare så koselig, stemningsfullt og så, så fint. Jeg elsker uteområdet der, grønt og fint og koselige steder å sitte her og der.

Og borgbygningen, selve festningsbygningene var fantastisk, jeg fikk en sånn helt spesiell stemning der, vanskelig å forklare nærmere. Vi var inne på selve Akershus slott og så på alle de nydelige, historiske, gamle rommene, alle bildene, interiøret og alt. Jeg kan nesten ikke beskrive hvor fint det var der, jeg tror Akershus festning og slott er den fineste bygningen jeg har vært i. Alle rommene var så nydelige.

Jeg forestillte meg liksom menneskene som hadde bodd der og vært tilstede der i middelalderen og tidligere tider. Vi fikk på oss en guide i form av ett par øreklokker/headsett som fortalte historien til hvert, enkelt rom. Det var utrolig bra og forklarende, og alt ble så levende når stemmen fortalte alt i hvert av rommene, da kom liksom rommet og historiene til live. Jeg må innrømme at jeg ble litt emosjonell der inne. Jeg virkelig elsker sånne bygninger og steder som dette, altså fra middelalder og renessanse steder. Det har en helt spesiell energi og stemning over seg, spesielt for en historie-nerd som meg selv. En tur til Akershus festning kan virkelig anbefales! Jeg elsker det så mye. Det beste med hele Oslo-turen.

Ellers var vi på Karl-Johan, Naturhistorisk musem m/ Botanisk hage, Kulturhistorisk museum og på bittelitt shopping, men ikke mye. Jeg rakk til min store skuffelse ikke over alle vintage-butikkene jeg skulle på, bare en, på grunn av at det højet ned med regn da vi var der den siste dagen, som ødela litt for meg. Heldigvis fikk jeg besøkt den veldig bra butikken UFF Underground og fikk plukket med meg noen godbiter derifra som jeg skal vise senere. Også skal jeg legge ut bilder i neste innlegg. noen var litt uklare fordi kameralinsen var en smule skitten, men ellers ble det mange fine bilder.

Én kommentar

Karoline

17.jul.2010 kl.18:15

Har selv vært inne i akershusfestning...En del ganger faktisk =P (Bor 15 min biltur unna Oslo ;D )

Er fint der...Var du nede i kjelleren og så?

Liker faktisk veldig godt uteområdene ved akershusfestning! Perfekt å samle venneflokken med grilling og pils ;D

Skriv en ny kommentar

Enchanted

Enchanted

17, Fræna

Bonjour ladies and gentlemen. Velkommen til min blogg. Jeg er historie-nerd, film-elsker, vintage entusiast og meget filosoferende. Dette er en blogg om mote, stil, personlig stil, alt det vakre som finnes og inspirasjon.

Kategorier

Arkiv

hits