Ferietur # 1

Etter litt forvirrende vandring i byens gater kom vi opp til Akershus festning, og der var det veldig vakkert og fint. Av og til kunne man se to forskjellige garder som gikk å marsjerte forbi på brosteinsveien.


På innsiden av selve slottet var det ennå finere, men på en litt mer mystisk, mer elegant måte. Det var så mange forskjellige, spennende rom med forskjellig, spennende historie. Jeg husker dessverre ikke navnene på alle i hodet, men jeg husker det kongelige mausoleum hvor flere kongelige ligger begravet eller har ett minnesmerke. Jeg fikk en veldig spesiell stemning i alle rommene, så utrolig vakkert over alt. Jeg kunne bodd der, helt sant. Skulle ønske det fantes en tidsmaskin som bare jeg visste om. Jeg gik forresten bittelitt amok på souvernirbutikken der, den hadde så utrolig mye kult, hvis jeg hadde hatt mer tid hadde jeg brukt ennå mer av pengene mine bare inne på den butikken. Jeg hadde lyst til å kjøpe ennå flere CD-er (elsker middelalder og renessansemusikk, det er den fineste musikken som finnes). Også hadde jeg veldig lys på ett par faktabøker der, brevpapir, puter og tekopper, argh, jeg hadde lyst på alt.
Uansett så fikk jeg med meg to fine ting, en fnatastisk Excalibur sverd brevåpner og en cd "Music for a Great Castle".


Etter det var vi i sentrum, nærmere bestemt Karl Johans gate.
Så gikk vi videre på det første museumet, Kulturhistorisk/historisk museum ved Universitetet. Det var også svært, svært spennende, iallfall for min del, selv om de andre ikke syntes det var fullt såå intressant. Jeg tok masse bilder der inne. Jeg leste omtent alle informasjonsskiltene også var det så mange fine, gamle ordtak, dikt og lignende fra Vikingtiden, middelalderen og til og med ennå tidligere, men mest fra vikingtiden, de var så fine at jeg bare måtte ta bilde av noen av dem.
Museet viser hvordan folk levde osv gjennom de forskjellige tidene, også var det utstillinger fra andre kulturer også der og en enkte mumie fra Egypt. Også var det alt mulig av håndlagde ting, statuer, smykker, pyntegjenstander og alt annet du kan tenke deg av gjenstander der inne, veldig intressant og få sett så nærme på alt, utrolig å tenke på at alt dette er laget av mennesker som levde for lenge siden, alt var fint, og noen få ting mindre fint. Også fant jeg to en kjempesøt, halvvoksen viking-gutt der, ikke en ordentlig, levende en altså, me i form av en statue, som sto ved siden av ei som trolig skulle forestille søsteren hans. Han var skikkelig søt og hadde så fint hår, de unge guttene på den tiden hadde skikkelig fin hårfrisyre! Kjempefint museum, om du er intressert så anbefaler jeg absolutt en tur dit.

Og her på de to første bildene rett nedenfor er den søte vikinggutten jeg nevnte, han var virkelig skikkelig fin, uansett hvor rart det kan høres ut siden han ikke er levende en gang. Hjaarte.
Her er en ordentlig mumie fra Egypt, det har jeg aldri i mitt liv sett før og det var meget fascinerende å få se ett flere tusen år gammelt menneske i så god behold. Man kunne se hår g negler og litt hud.
Alle maskene under var skikkelig fargerike men også litt skumle, de var fra en kultur/urbefollkning i Sør-Øst Asia om jeg ikke husker feil. Alle de forskjellige maskene skulle visstnok hjelpe mot ulike ypet sykdommer, som feks innvollsorm, feber, blodsykdommer osv. Fascinerende.Jeg farget håret mitt rett før avreise og det ble ikke så mye forskjell bare at de ser svakt brunlig ut i dagslys, noe jeg ikke liker whatsoever, men jeg skal farge det igjen mer oransje siden jeg fremdeles har en fargepakke igjen. Dessuten blit håret seende mørkere ut når det er vått. Dette bildet er tatt rett utenfor museumsinngangen da det regnet som bare det. Jeg har på meg den nye safari-kjolen fra Etsy og veske fra Fretex. Her er jeg avbildet sammen med en levende ridder i skinnnende rustning, det var veldig gøy! Han la armen rundt skuldrene på meg faktisk, litt sånn flaut men det gjorde meg ikke så mye siden jeg faktisk syntes han var veldig kjekk, haha. Jeg ser ikke ut her forresten, sliten og regnvåt etter å ha gått rundt omkring.


/// Marina

Og forresten fortsett med kommenteringen, dont stop.

5 kommentarer

Elvenabrivia

18.jul.2010 kl.15:24

Så mange flotte bilder :)!

Ser ut som at du har hatt en flott tur.

Artig med museer og slikt :)

cosmoking

18.jul.2010 kl.15:44

sv; jaaa, stemmer! hvordan gikk det på østlandet? :D okei, stryk spørsmålet, det så utrolig morsomt ut. Det nest siste bildet av deg var helt utrolig pent!

Tonje

18.jul.2010 kl.17:52

Så masse spennende, på Akerhus Festning har i vært mange ganga! Men sist gang va faktisk når i va rundt ti år o_O Og det Museet har i ikkje vært på! Dit må i en gang. Masse spennende bilda! Slike innlegg elske i :D

AMALIE

18.jul.2010 kl.18:31

Sv: Takketakk

▲▲▲

18.jul.2010 kl.19:13

Åå, jeg misunner deg! Oslo er norges fineste by <3

Skriv en ny kommentar

Enchanted

Enchanted

17, Fræna

Bonjour ladies and gentlemen. Velkommen til min blogg. Jeg er historie-nerd, film-elsker, vintage entusiast og meget filosoferende. Dette er en blogg om mote, stil, personlig stil, alt det vakre som finnes og inspirasjon.

Kategorier

Arkiv

hits