Ferie # 3

Den tredje dagen på ferie var jeg i Oslo igjen, siste dagen i Oslo, uheldigvis. Denne dagen var litt stressende og skuffende siden været ikke var på vår side, først var det mildt og lett overskyet men mens vi var oppe ved Naturhistorisk museum begynte det å pøsregne. Ja, bokstavelig talt, pøsregnet, det var et sånt ekstremt regnvær sånn plutsleig. Øyeblikkelig kunne det være kraftig regn også plutselig litt lettere regn også kraftig regn igjen. Snakk om merkelige værfenomener. Det var litt surt at det stygge været ødela litt med det var selfølgelig ikke bare en dårlig dag, den var veldig hyggelig til tider også så klart.

Jeg fikk med meg ett besøk på Naturhistorisk museum, ved alle tre avdelingene, Zoologisk, Geologisk og Biologisk, altså det vil si Botanisk hage. Jeg elsket rett og slett de museumet. Det forklarte alt om Charles Darwin, evolousjon, opphav og om opphavet til alle levende dyr og organismer. Ja, mennesket er ett dyr også forresten. Darwin er min store helt! Jeg grøsser ved tanken på hvordan verden hadde sett ut uten han og hans fomidable arbeid. Det sto forklart masse informasjon og bilder om Darwins arbeid og vitenskap, om hvordan mennesket har utviklet deg fra små bakterielignende organismer som alt levende har sitt utspring fra og til dagens homo sapiens, det moderne mennesket og om evlusjon av alle slags andre dyr, om forhistoriske skapninger, verdens eldste ape/menneskeape, "Ida", og alt som har med emnet Zoologisk å gjøre. Utrolig intressant museum, det må jeg bare få si, på lik linje med alle andre jeg var på. Hurra for vitenskapen.


Og i annen etasje var det utstillinger overalt av alle verdens dyr og fugler stilt ut i "sitt naturlig habitat", altså der de har sitt naturlige leveområde, og det var det fineste av alt der inne. Alle dyrene var utstoppet selfølgelig og var virkelig profesjonelt. Jeg tror det er det mest lærerike museet jeg har vært på, helt sant. Anbefales virkelig det også. Vi var på Geologisk avdeling også hvor det var utstilt svære dinosaurskjeletter av skikkelig store dinosaurer. Overalt. Helt fantastisk å tenke på hvor store de måtte ha vært for oss mennesker da de levde for noen millioner år siden. Også var jeg litt i Botanisk hage.


 Vi gikk inn inngangen til museet ved Botanisk hage, men fikk bare sett litt, siden vi gikk på hovedstien opp til selve museumsbygningene. Mens de andre satt på kafe utnyttet jeg sjansen til å gå litt for meg selv i den Botaniske hagen, jeg fikk uheldigvis ikke sett alt for familien skulle i hui og hast inn til museumet da jeg bare hadde sett halveis av hagen. Men, jeg fikk vandret for meg selv og sett LITT av den iallfall, om ikke alt. Og jeg skulle hatt mer tid til å virkelig nyte stedet.

 Det jeg så var iallfall utrolig, utrolig nydelig! Botanisk hage er det nydeligste grønt/hage område jeg noesinne har vært i, det lukter helt fantastisk over alt og det er så høye og grønne trær og vekster over alt. Og det vakreste av blomster og planter over alt. Unnskyld, men jeg kan virkelig ikke klare å beskrive hvor nydelig det er der i dette innlegget, det var som ett paradis, virkelig utrolig nydelig. Skulle ønske jeg hadde ett akkurat sånt sted for meg selv rundt mitt eget hus. Sukk. Jeg skal dra dit igjen nesten vår eller sommer og kanskje i høst når jeg er der igjen, selv om det sikkert er mye vakrere der om sommeren og våren når alt er i full blomst.Disse blomstene er så vakre, er det noen som vet hva de heter ?


The amazing truth:
Dette var skikkelig intressant:Ida:
Han/hun her var skikkelig fin, den fineste i hele avdelingen synes nå jeg:


Jeg elsker ulver, de er ett av favorittdyrene mine.Og ørner og haukefugler er en av mine favorittfugler/fuglegrupper.Bare se så stolte og nyelige de er.
Og svaner også, svaner og haukefugler er favorittene mine. De er så elegante.Også dinosaurene da, for ikke å glemme dem, de var utrolig store i størrelse, større en jeg trodde, selv om dette bare er avstøpninger fra de ekte skjelettene/fossilene. Dinousaurer er virkelig også fascinerende.

Så til slutt etter dette besøket måtte bi bestille "Jalla-taxi" som min mamma kaller det ned til sentrum fra utgangen ved museet. Det regnet som sagt, i bøtter og spann og ingen hadde verken paraply eller i det minste en jakke med seg, så vi st ei stund å ventet på at taxien skulle komme etter en del forvirrende forklaring over over oppholdsted og kjøring, men den som venter, venter på noe godt eller hva enn det sies i eventyrene. I sentrum åt vi en kjempegod pizza også skilite vi lag og jeg og mamma gikk på litt shopping.

Jeg fikk dessverre ikke besøkt Grunerløkka og alle second-hand og vintage-perlene der, siden det var sånt ett regnvær og det var langt å gå. Jeg skal definitvt opp dit neste gang jeg kommer til staden. Men, jeg fikk besøkt en second-hand butikk oppført på lista mi, nemlig UFF underground. Der var det utrolig mye pent, kjempespennende å jakte på skatter og kupp der, jeg kjøpte en medium lang stripe-kjole, en grønn jakke, en grønn og brun mønstret bluse, en svart, litt gjennomsiktg, viktoriansk-inspirert bluse og en fin veske. Jeg tror vesken er av ett eller annet merke, for det har en logo på den som jeg tror jeg har sett ett sted før, men, jeg brydde meg ikke om det egentlig, jeg syntes bare den var stilig og that's it. Jeg gjorde også et kupp på ett par sko på salg, kun nittini kroner, før kostet de fem hundre. Også kjøpte jeg verdens søteste, mest nostalgiske lille veske på Indiska. Noen kjøp ble det altså allikevel. Resten av tiden var jeg i sentrum og vandret i gatene. Og, ja, jeg glemte å nevnte at jeg kjøpte ennå en bok, av en stor favoritt-forfatter av meg, Philippa gregory, boken var The other queen, uansett, jeg skriver nærmere om Oslo-kjøpene mine i neste innlegg.

Neste dag var vi en svipptur innom Svergie fordi brødrene mine ville ha masse billig godteri, jeg kjøpte meg også litt, men ikke mye, siden jeg ikke er kjent for å være den store godteri-elskeren, jeg liker aller best sjokolade, ren sjokolade, så jeg kjøpte en boks med Mozart-kuler. Og en ridder-figur.

Jeg elsker Oslo.


/// Marina

3 kommentarer

Martine.<3

20.jul.2010 kl.20:49

Elsker Oslo jeg også, men her verken værtt i zologisk museum, botanisk hage, naturhistorisk museun osv. Men jeg vil dit :]

Kjempefine bilder! :D

cosmoking

20.jul.2010 kl.21:11

sv; takk! Der var jeg for noen år siden, utsiden er så vakker, at man kan ikke unngå å bli rørt! :)

Malin

20.jul.2010 kl.22:51

Kjempe fine bilder! Gleder meg til å se innkjøpene dine (:

Skriv en ny kommentar

Enchanted

Enchanted

17, Fræna

Bonjour ladies and gentlemen. Velkommen til min blogg. Jeg er historie-nerd, film-elsker, vintage entusiast og meget filosoferende. Dette er en blogg om mote, stil, personlig stil, alt det vakre som finnes og inspirasjon.

Kategorier

Arkiv

hits