The Voyage of the Dawn Treader, osv

Nå har jeg omsider fått sett den så etterlengtede treeren i filmserien om CS Lewis Narnia krøniker. Og ja, den var selfølgelig bra, akkurat som jeg hadde forventet, jeg hadde ikke mislikt den uansett. Men de to første filmene i serien må jeg ærlig innrømme var tusen ganger bedre enn denne, the lion kan ikke toppes. Og ja, jeg vet at det strides litt blant fans om hvordan, eller hvilken rekkefølge bøkene burde blitt lest, men jeg mener de kanskje burde bli lest i den rekkefølgen de nå er publisert etter og at det ikke er så nødvendig og strides så altfor mye om det, selv om i "The magicians nephew" viser starten, begynnelsen på det vi kjenner som Narnia og alt før Pevensiene blir kjent med det så er det kanskje aller best å lese dem i den publiserte rekkefølgen fordi the lion, den første utgitte viser først hvordan Pevensiene finner Narnia og begynnelsen på deres opplevelser der og at det derfor blir mer leselig og mindre tungt på en måte og bare begynne der og heller lese the magicians nephew, nest sist, før the last battle. Uansett, det kan en finne ut av selv. Alle er jo som kjent: The lion, the witch and the wardrobe, Prince Caspian, Voyage of the dawn treader, the silver chair, the horse and his boy, the magicians nephew og the last battle.

Jeg ble på en måte litt skuffet over treeren, samtIdig som jeg synes den var veldig bra, men ikke på samme nivå som de to forrige, jeg hadde ikke noe i mot eller så mye å si på at bare Lucy og Edmund er med, og fetteren, han var for øvrig meget irriterende for å si det sånn. Det skjedde mye, som det ble sagt at det skulle gjøre, det skjedde ting hele tiden, men det var litt forvirrende, og så skjønte jeg ikke hvorfor det og det skjedde, alt gikk så fort fra det ene til andre, synes jeg. The dawn treader var awesome, spesialeffektene som var med var over gjennomsnittet bra og omgivelsene var vakre. Jeg likte best delen hvor Lucy går inn i herskapshuset til en av grevene. Veldig mange vakre og unike spesialeffekter, lys, omgivelser, jeg syntes hele filmen minte meg en del om POTC-filmene, The Golden Compass(som forresten er med i bokserien som er en sequel til Narnia) og litt Alice in wonderland i en del av den. Ja, det gjorde jeg as a matter of fact. Vet ikke om flere følte det også ?

Starten begynte veldig raskt, nesten rett inn i Narnia-verdenen med en gang, og jeg holdt på å dø da jeg så Caspian, unnskyld meg, jeg har en ting for han og Ben Barnes, bare.. so dreamy. Men uansett, veldig mye var fantastisk i real Narnia-kvalitet. Den er veldig annerledes i forholdt til de to første. Og det at det alle måtte være sterke og motstå fristelse, vel det var faktisk litt bra også, og ja, jeg er fullt klar over at Narnia har mange kristne budskap liggende bak mye av karakteren og handlingene, mye moralsk uten at det er helt åpenlyst. Akkurat det er jo heller ikke det mainpoint i filmene, de er litt friere enn bøkene på den måte, og man trenger jo langt ifra å være kristen for å se filmen, jeg som er ateist kan like denne fantasi-serien uten å liksom fundere videre på akkurat dette med de kristne moralene, noen av dem er jo også ganske fine uten at jeg er religiøs selv, det er helt valgfritt, men jeg personlig synes det er litt intressant, spesielt med karakteren Aslan (som jeg elsker) at han på en litt skjult måte symboliserer enten gud eller jesus, uten at det blir en historie som blir som en religiøs overtalese-ting. Det er bare bakmoralene og verdiene, man må ikke tenke på at det er sånn, men se det på sin egen måte som man vil selv.

Slutten på filmen var også utrolig trist, det var virkelig en minneverdig og bra part, jeg ble rørt. Det er så trist at ingen av Pevensiene skal til Narnia mer. Jeg håper inderlig at Walden media og 20th century fox kommer til å lage minst to filmer til, da hadde iallfall jeg blitt fornøyd, kanskje Silverchair eller the last battle, eller, jeg vet ikke.

Jeg kommer helt sikkert til å drømme mange rare drømmer de kommende nettene, det gjør jeg ofte etter å ha sett Narnia på en eller annen rar måte.

Min konklusjon er da at dawn treader var bittelitt skuffende, men også meget bra og veldig veldig episk! Men kan ikke toppe de to første.

Oh, I love fantasyworlds, and nothing ever beats Narnia, wonderful world of magic. Kommer alltid til å like det, uansett hvor gammel jeg måtte bli. Narnia-serien er nettopp en av mine favorittfilmer, of all times.

 

Unnskyld for å kanskje måtte kjede og irritere enkelte med mitt bitelitt lange innlegg, men jeg liker å skrive om det jeg engasjerer meg for og som jeg elsker så jeg håper noen obssessive fans tok seg tid til å lese og skrive en vel utfylt kommentar om hva du synes og tenker.

> Om du er fan, hva synes du om treeren and so on, and all that ?

 

// Marina (:


2 kommentarer

Marie

26.des.2010 kl.19:41

Jeg så den også i dag og synes ting gikk litt fort. Men jeg husker ikke all røyken og det fra boka? Kan hende det er bare veldig, veldig siden jeg har lest den da. Har den på reread-lista mi. Men de bør lage Sølvstolen som film. Hvis ikke blir jeg sint.

Siri

28.des.2010 kl.16:06

Jeg er enig i mye av det du skriver. Ja, Narnia serien har mye bak religiøse tanker og meninger, men det kommer jo da av at C.S. Lewis var en veldig religiøs mann. Og man skriver liksom om det man kjenner og fascinerer en. Og religion er jo da litt fascinerende. Men ja, man må ikke tenke så mye over det når man ser filmene eller leser bøkene, som du skriver det er valgfritt.

Jeg er å litt skuffet egentlig over filmen, men som jeg fryktet hadde jeg for store forventninger. Siden jeg har lest boken og vet hva som egentlig skjer. Men de har vært flink å gi en fin flyt i historien for de som ikke kjenner bøkene like godt som meg. Jeg mener fortsatt at man MÅ lese bøkene etter hvordan rekkefølgen egentlig er, ikke etter rekkefølgene som de er gitt ut etter... Altså drømmen om narnia, løven, heksen og klesskapet, hesten og hans gutt, prins caspian, reisen til det ytterste hav, sølvstolen og den siste striden.

Skal ikke skrive så mye mere, enn at jeg håper at det blir flere filmer. Hadde egentlig vært flått om de laget Hesten og Hans gutt, selv om den boken egentlig springer litt fra hva de fleste ser som Narnia...

Skriv en ny kommentar

Enchanted

Enchanted

17, Fræna

Bonjour ladies and gentlemen. Velkommen til min blogg. Jeg er historie-nerd, film og musikk-elsker, vintage entusiast, meget filosoferende, merkelig, tilfeldig, gal i hodet, mystisk men snill som få. Dette er en blogg om mote, stil, personlig stil, alt det vakre som finnes og inspirasjon, og selfølgelig meg selv.

Kategorier

Arkiv

hits